Politika kvalitete i zaštite okoliša

Ekološki kriteriji važan su čimbenik pri odabiru mjesta za odmor. Očekivanja gosta, posebice u kampovima vrlo su visoka. Lijepi okoliš i priroda dobar su preduvjet uspješne budućnosti, ali su tek početak.

U turističkom naselju Jezera Village pravilnim korištenjem energetskih resursa i gospodarenjem otpada, pomno se pazi da se ne naruši ljepota prirodnog okoliša koji uključuje kristalno čisto more, plažu i parcele skoro 90% pošumljene prirodnim autohtonim vrstama kao što su bor, maslina i hrast crnika. Voda se u sanitarnim čvorovima zagrijava pomoću ekoloških solarnih sistemima. Smeće se odvozi svaki dan, a svoje goste pozivamo da zajedno s nama svojim odgovornim ponašanjem čuvaju energiju i prekrasnu prirodu našeg naselja. Kako bismo podigli razinu ekološke svijesti, donosimo vam nekoliko savjete koje je sastavilo Kamping udruženje Hrvatske (KUH).

  • Vodu koju ste koristili za kuhanje jaja ili namirnica bez dodatka soli ne odlijevajte u sudoper nego ohlađenom zalijte travu i cvijeće uz vašu parcelu.
  • Kako biste zadržali toplinu unutar kamp-kućice koristite ekološke podloge od polistirenske pjene pogodne za reciklažu koja ne izaziva alergijske reakcije i jednostavna je za uporabu, a također je vrlo dobar zvučni izolator.
  • Zapamtite da će za pranje iste količine rublja biti potrebno znatno manje vode ako ga perete u manjim posudama, a ne u velikim umivaonicima. 
  • Ako se volite opuštati uz radio, svakako razmislite o onima koje pokreće solarna
    energija. 
  • Na odmoru ste u prirodi, stoga automobil radije ostavite na parkiralištu izvan smještajne
    zone – šećite, koristite bicikle, kombije kampa ako postoje ili javni prijevoz i – uživajte.

          

  •