Plaža

Plaže Murtera među najatraktivnijim su plažama na Jadranu. Osim prekrasnog krajolika, ono što je najvažnije svakom kupaču je čistoća mora. U Republici Hrvatskoj od 1989. provodi se sustavno ispitivanje kakvoće mora na području sedam priobalnih županija, a nezavisna inozemna istraživanja, hrvatske plaže redovito stavljaju u vrh najkvalitetnijih europskih mjesta za kupanje. Prema rezultatima izvješća Europske komisije i Europske agencije za okoliš o čistoći i kvaliteti europskih voda hrvatsko more zadovoljava 97,8 posto najstrožih kriterija za ispitivanje kakvoće, pri čemu je više od 90 posto hrvatskih plaža ocijenjeno izvrsno kvalitetnima.

S izvrsnom kvalitetom mora mogu se pohvaliti i plaže otoka Murtera. Jedna od najljepših je smještana upravo u našem turističkom naselju Jezera Village, u uvali Lovišća. Velika šljunčana uvala duga je otprilike 500 metara. Uređena je i bogata sadržajima. Veći dio plaže je šljunčan, a i velika površina plitkoće idealna je za djecu. Za one koji se vole sunčati tu je i betoniran dio, dok hlad osigurava borova šuma u pozadini, ali i suncobrani koji se uz ležaljke mogu iznajmiti na plaži. Na plaži se nalazi i poseban prilaz moru namijenjen osobama s posebnim potrebama.

Uz kupanje i sunčanje, sama plaža i njezina bliža okolica nude i sadržaje za dodatnu zabavu; odbojku na pijesku, tenis, mini golf, jet-ski, skokove u vodu s tobogana, pedaline, trampoline, aquapark. Osvježenje možete potražiti u caffe baru i restoranu gdje se uz osvježavajuća pića mogu degustirati i specijaliteti dalmatinske kuhinje. Kupačima su na plaži dostupni javni wc i vanjski tuševi. Atraktivnosti ove plaže pridonosi i ugodna temperatura mora.

Murter se nalazi u pojasu umjereno tople ili mediteranske klime. Murtersko područje ima 2698 sunčanih sati godišnje, što rezultira sezonom kupanja koja se proteže od svibnja do listopada. Prosječna temperatura mora ljeti na plažama Murtera iznosi 23,7 °C. Sve to zaslužno je što kupanje i sunčanje u turističkom naselju Jezera Village predstavlja nezaboravan opuštajući užitak za sva osjetila.


          

  •