Korisne informacije

 • Službena valuta u Hrvatskoj je kuna (1 kuna=100 lipa). Stranu valutu možete promijeniti u bankama, mjenjačnicama, poštanskim uredima i u većini turističkih agencija, hotela i kampova. Kreditne kartice (Eurocard/Mastercard, Visa, American Express i Diners) primaju se u gotovo svim hotelima, marinama, restoranima i trgovinama te na bankomatima.
 • Većina trgovina radnim je danom otvorena od 8 do 20 sati, subotom i nedjeljom do 14 sati; u sezoni i dulje. Javne službe i poslovni uredi uglavnom rade od 8 do 16 sati od ponedjeljka do petka. Poštanski su uredi radnim danom otvoreni od 7 do 19 sati; u manjim mjestima od 7 do 14 sati, a neki rade i dvokratno. U većim gradovima i turističkim mjestima dežurne pošte otvorene su subotom i nedjeljom.
 • Dalmacija ima mediteransku klimu sa suhim i vrućim ljetom. Prosječna temperatura zraka u Dalmaciji u siječnju iznosi od 5 do 9 °C, a u kolovoz od 22 do 25 °C. S dolaskom toplijih dana u proljeće, površinska temperatura mora raste do 18°C. Ljeti temperature mora dosežu i visokih 25°C.
 • U slučaju nesreće, 24 sata na dan pomoć se može zatražiti na telefonskom broju 112. Broj 112 može se zvati ako je potrebna hitna medicinska pomoć, pomoć vatrogasaca, policije, gorske službe spašavanja, hitna veterinarska pomoć, pomoć drugih hitnih službi i operativnih snaga zaštite i spašavanja.
 • Turistička zajednica mjesta Jezera nalazi se na adresi Put zaratića 3. Ljetno radno vrijeme je svakim danom od 8.30 do 21 sat.

  Kontakt:

  Tel: 022/439 120
  Fax: 022/439 905,
  e-mail: turisticka-zajednica-jezera@si.htnet.hr
  http://www.tzjezera.hr/

 • Pokretni most koji povezuje otok Murter s kopnom u mjestu Tisno se otvara ponedjeljkom i petkom u 9.00 - 9.20 h 
 • Boravišna pristojbu plaćaju je sve osobe iznad 12 godina starosti. Boravišna pristojba iznosi 8 kuna po danu. Osobe od 12- 18 godina plaćaju 50% iznosa boravišne pristojbe.
 • Blagdani i neradni dani u Hrvatskoj:

  1. siječnja - Nova godina
  6. siječnja - Sveta tri kralja
  Uskrs i Uskrsni ponedjeljak
  1. svibnja - Praznik rada
  Tijelovo
  22. lipnja - Dan antifašističke borbe
  25. lipnja - Dan državnosti
  5. kolovoza - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
  15. kolovoza - Velika Gospa
  8. listopada - Dan neovisnosti
  1. studenoga - Svi sveti
  25. i 26. prosinca - božićni blagdani

 •                           

             

           

https://www.instagram.com/