Jezera

Kao jedno od najuređenijih mjesta u Hrvatskoj, Jezera na jugoistoku otoka Murtera simbol su onog najljepšeg što Dalmacija i Mediteran nude. Mjesto ribara i pomoraca diči se kristalno bistrim morem, autentičnim običajima, kamenim ulicama i bogatom poviješću još od antičkih vremena. Pet godina zaredom Jezera su ovjenčana Plavim cvijetom Hrvatske turističke zajednice, najprestižnijim priznanjem za ljepotu i uređenost okoliša, što ih čini nezaobilaznim mjestom na karti hrvatskog turizma.

Iz prekrasnih uvala, gdje se miris mora miješa s mirisom bora, lavande, ružmarina, masline, redovito kreću turistički brodovi prema Kornatima i Slapovima. Ljeti Jezera privuku brojne goste, koji osim u kupanju i sunčanju uživaju i u manifestacijama. Od događanja treba spomenuti Jezerske dane mora u srpnju i kolovozu koji uključuju manifestacije poput večeri folklornih skupina i klapa, ribarske fešte, degustaciju slastica i pića od smokve, večeri poezije, natjecanje u starim vještinama i športovima.Krajem rujna Jezera su i mjesto održavanja međunarodnog natjecanje u športskom ribolov Big Game Fishing.

Turizmu doprinosi i ukusna hrana bogata svježom ribom. Ako želite kušati nešto od tradicionalnih jezerskih jela tada na meniju potražite nazive: prispalji, suha obotnica s jajiman, brudet od šušenih moli s kumprilman, zelenjak.... Uz nagrađivanu ACI marinu Jezera, turističko naselje Jezera Village je glavni čimbenik turizma u Jezerima, ali i na cijelom otoku Murteru. Svojom ponudom i kvalitetom, pretvorio je ovo malo ribarsko mjesto u pravi mali mediteranski raj za turiste.

Preporučeni link:
http://www.tzjezera.hr/


          

  •