Izjava o zaštiti podataka na web stranici

Društvo Školjić d.o.o. za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu, Put Zaratića 1, 22240 Tisno (u daljnjem tekstu: Školjić d.o.o.) uvažava privatnost posjetitelja svoje web stranice te ovim putem daje svoju izjavu o zaštiti tajnosti podataka na svojoj službenoj i jedinoj web stranici. Ova izjava primjenjuje se samo na funkcioniranje web stranice koja je u vlasništvu Školjić d.o.o. i to one koja daje direktan link na ovu izjavu kada kliknete na "Izjava o zaštiti podataka" u podnožju web stranice. Prikupljanje, pohrana i prijenos osobnih podataka obavlja se u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) koje reguliraju zaštitu osobnih podataka, njihov prijenos i sprječavanje neovlaštenog pristupa i uporabe osobnih podataka.

Obrada i prikupljanje podataka

Koristeći web stranicu možemo prikupiti podatke koji vas ne identificiraju ("Ostali podaci"), kao što su datum i vrijeme posjete web stranici, kretanje po web stranici, kao i podatke o vašem pregledniku. Te Ostale podatke ne povezujemo u nikakvom obliku sa vašim osobnim podacima. Ovi ''ostali podaci'' mogu biti korišteni i pohranjeni od strane tvrtke Školjić d.o.o. ili od strane njegovih predstavnika, ugovornih strana ili poslovnih partnera. Ostali podaci koje prikupljamo mogu obuhvatiti vašu IP adresu (broj koji se koristi kako bi se na Internetu identificiralo vaše računalo) te ostale podatke koji se mogu prikupiti putem naših web logova, kolačića ili na druge načine što je objašnjeno u daljnjem tekstu. Koristimo ''ostale podatke'' kako bismo administrirali i osvježili našu web stranicu kao i za svakodnevne poslovne aktivnosti. Školjić d.o.o. zadržava pravo da bez ograničenja održava, osvježava, otkriva ili na drugi način koristi ''ostale podatke''. Svi prikupljeni podaci bit će pohranjeni i obrađivani u trajanju koje će biti potrebno za funkcioniranje web stranice, no ne duže od 2 godine.

Kolačići (Cookies)

Ova web stranica može koristiti tehnologiju koja se naziva kolačići (engl. cookies). Kolačić je dio podatka koju naš ''webserver'' šalje vašem računalu (zapravo, u ''file'' vašeg preglednika) kada pristupate web stranici. Molimo imajte na umu da ograničavanje uporabe kolačića može utjecati na iskustvo koje ćete kao posjetitelj imati kao i da može utjecati na to da ova (ili druge) stranica postane za vas nedostupna. Na web stranici možemo koristiti slijedeće vrste kolačića:

Google Analytics

Naš web server će instalirati kolačić na vašem uređaju kako bi pomogao točnosti statističkog programa koji se naziva „Google Analytics“. Dok se temeljem navika kretanja korisnika po stranicama temeljem ovog kolačića može stvoriti profil korisnika, kolačić sam za sebe ne sadrži osobne podatke. Koristimo ove profile kako bismo ustanovili zajednički obrazac kretanja naših korisnika po stranicama, što nam pomaže kako bismo održali i unaprijedili uslugu koju vam pružamo. Ovaj će kolačić ostati na vašem računalu neodređeno vrijeme, čak i nakon što napustite našu stranicu.

"Session Cookies" - pojedina posjeta

Korištenjem naše stranice kroz podstranice, potrebno je ponekad zapamtiti vaše tehničke podatke. Te podatke koristimo na mnoge načine kako bismo unaprijedili korisničko iskustvo. Ovaj alat ne sadrži nikakve osobne podatke koji vas mogu identificirati te traje onoliko dugo koliko ste trenutno na web stranici.

Kolačići trećih osoba na našoj web stranici

Školjić d.o.o. ne dopušta trećim osobama da postave kolačiće na vaše računalo putem naše web stranice, osim ukoliko kolačići nisu postavljeni na naš zahtjev. U tom slučaju su tada pod našom direktnom kontrolom. U tom slučaju treća osoba njima ne može pristupiti osim na način kako je to predočeno u ovoj Izjavi.

Odbijanje i/ili kontrola kolačića

Većina ove stranice će vam i dalje biti vidljiva čak i ukoliko izaberete da ne dopustite da se kolačići postavljaju na vaše računalo, međutim određene funkcije neće biti dostupne. Postoje razni načini za pregledavanje i brisanje kolačića koji su postavljeni na vašem uređaju, ovisno o pregledniku koji koristite. Molimo savjetujte se u svezi korištenja preglednika kako biste saznali više.

IP adrese

Ova web stranica prikuplja i koristi Internet Protocol (IP) adrese. IP adresa je broj koji je dodijeljen vašem računalu od strane vašeg pružatelja Internet usluge kako biste mogli pristupiti Internetu. Općenito, IP adresa mijenja se svaki put kada se spojite na Internet (to je "dinamička" adresa). Međutim, ukoliko ste se priključili putem broad band-a, ovisno o vašim individualnim okolnostima, moguće je da vaša IP adresa koju prikupimo, ili čak i kolačiće koji koristimo, može sadržavati podatke koji se mogu smatrati identificirajućim. Ovo se događa zbog toga što neke broad band konekcije ne mijenjaju vašu IP adresu (one su "statične") te ona može biti povezana s vašim osobnim računalom. Koristimo vašu IP adresu kako bismo zapisali ukupne podatke o korištenju te kako bismo poboljšali web stranicu.

Internacionalni prijenosi

Školjić d.o.o. web stranice ''hostirane'' su od strane ponuđivača takve usluge u hosting centru. To znači da su svi podaci koji se prikupljaju putem ove web stranice automatski proslijeđeni u odnosne hosting centre radi održavanja.

Maloljetnici

Trebate biti svjesni da ova stranica nije namijenjena za, niti je osmišljena da privuče, osobe mlađe od 18 godine starosti.

Poveznice na druge stranice

Naša web stranica može sadržavati poveznice na brojne stranice za koje smatramo da mogu ponuditi korisne informacije. Politike i postupanja koje smo ovdje opisali ne primjenjuju se na odnosne stranice. Predlažemo da kontaktirate odnosne stranice direktno kako biste dobili podatke o njihovim pravilima o zaštiti privatnosti, sigurnosti, prikupljanju podataka te politika distribucije. Školjić d.o.o. odriče se odgovornosti za bilo koje radnje ili sadržaj takvih stranica trećih osoba.

Prava pojedinaca

Na osnovu vašeg zahtjeva dopustit ćemo uvid u način prikupljanja osobnih podataka koji se odnosi na vaše osobne podatke, obavijestiti vas o tome čuvamo li vaše osobne podatke i koje od vaših osobnih podataka smo pohranili te vam omogućiti njihov prijepis i umnožavanje. Omogućit ćemo ispis vaših osobnih podataka koji se čuvaju temeljem prikupljanja osobnih podataka i dati vam na uvid popis korisnika kojima su vaši osobni podaci proslijeđeni, kada su proslijeđeni, temeljem koje osnove i s kojom svrhom. Učinit ćemo vam dostupnim podatke o izvorima, načinima i razlozima obrade podataka, kao i o tehničkim postupcima u pogledu obrade osobnih podataka. Na vaš ćemo zahtjev upotpuniti, ispraviti, blokirati ili izbrisati osobne podatke koji se odnose na vas ukoliko su podaci nepotpuni, netočni, neažurni ili ako su obrađeni suprotno propisima. Nakon primitka vašeg zahtjeva, o takvoj nadopuni, ispravku, blokiranju ili brisanju obavijestit ćemo sve korisnike osobnih podataka kojima smo odnosne podatke dostavili. Na vaš ćemo zahtjev, u bilo kojem trenutku, privremeno ili trajno, prekinuti sa sakupljanjem, obradom i korištenjem vaših osobnih podataka u gore navedene svrhe.

Suglasnost s gore navednim uvjetima prikupljanja i obrade "ostalih podataka"

Svjesni ste da su obrada i prikupljanje ''ostalih podataka'' od strane Školjić d.o.o. dobrovoljni. Korištenjem web stranice prihvaćate ovu izjavu o suglasnosti na prikupljanje i obradu vaših ''ostalih podataka'' te time dajete suglasnost na prikupljanje i obradu istih u skladu s ovom izjavom. Ukoliko niste suglasni s ovom izjavom, molimo vas da odmah prestanete s uporabom Školjić d.o.o. web stranice www.jezeravillage.com.

Izmjene ove Izjave o zaštiti tajnosti podataka na web stranici

Ovu Izjavu o zaštiti tajnosti podataka na web stranici možemo osvježiti s vremena na vrijeme. Kada je osvježimo, radi vaše koristi, osvježenu ćemo verziju učiniti dostupnom na ovoj stranici. Obavijest o izmjeni ove Izjave najaviti ćemo na ovoj web stranici 30 dana prije nego što nova Izjava postane važećom.

Posljednji put osvježeno: 06.06.2018.

Kontakt podaci

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o ovoj Izjavi o zaštiti tajnosti podataka na web stranici ili o našoj stranici, molimo kontaktirajte Školjić d.o.o., službenik za zaštitu podataka, Put Zaratića 1, 22240 Tisno ili na e-mail adresu: reception@jezeravillage.com